روش تولید آب اکسیژنه
:
روش های تولید آب اکسیژنه به صورت زیر می باشد:
- فرآیند خود اکسایش: یکی از مشتقات آنتراکینون بر اثر واکنش با هیدروژن در مجاورت کاتالیزر پالادیوم به آنتراهیدروکینون تبدیل می شود. با عبور هوا از این ماده، محلول پراکسید هیدروژن 20%وزنی بدست می آید.
- روش الکترولیز: از الکترولیز محلول اسید سولفوریک 50% وزنی یا محلول اسید سولفوریک و سولفات، پراکسو دی سولفات و در نهایت از هیدرولیز آن پراکسید هیدروژن در آند و هیدروژن در کاتد بدست می آید. پراکسید هیدروژن را در دمای بالا و فشار کم جدا کرده و پس از تغلیظ سازی، محلول 30% وزنی بدست می آید.
- با استفاده از باریم پراکسید، سولفوریک اسید 20%، باریم کربنات، یخ می توان آب اکسیژنه تهیه کرد. به این ترتیب که در یک ارلن 25 میلی لیتر سولفوریک اسید 20% ریخته و بعد از سرد کردن ارلن را در آب یخ می گذاریم به تدریج 5 گرم Bao2 به آن اضافه می کنیم ارلن باید کماکان در آب یخ باشد. در این حالت باریم سولفات ته نشین می شود سپس به آن حدود یک گرم BaCO3 جامد اضافه کرده سپس رسوب را صاف می کنیم محلول زیر صافی همان آب اکسیژنه می باشد.
- این بار با استفاده از باریم پراکسید، سولفوریک اسید آب اکسیژنه تهیه می کنیم: سی گرم باریم پراکسید را در بشری با مقداری آب به صورت خمیر در می آوریم. در ارلن 60 میلی لیتر سولفوریک اسید 4 نرمال می ریزیم و آن را در یک تشت آب یخ قرار داده تا کاملا سرد شود. به تدریج خمیر باریم پراکسید را به آن اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. بعد از اتمام باریم پراکسید رسوب را صاف می کنیم. محلول زیر صافی همان آب اکسیژنه می باشد.
- با استفاده از باریم پراکسید و کپسول گاز آب اکسیژنه تهیه می کنیم: 10 گرم باریم پراکسید را در ارلن در آب یخ به صورت معلق در می آوریم و به آن مقداری گاز کربن دی اکسید وارد می کینم. رسوب را با صاف کردن از آب اکسیژنه جدا می کنیم.
- با استفاده از فسفریک اسید، پراکسید سدیم، آب اکسیژنه تهیه می کنیم: به این صورت که در یک لوله آزمایش مقدار 10 میلی لیتر فسفریک اسید میریزیم و آن را در ظرف آب یخ نگه می داریم بعد از سرد شدن مقدار کمی سدیم پراکسید اضافه می کنیم.
- لینک منبع
تاریخ: شنبه , 03 مهر 1395 (08:16)
- گزارش تخلف مطلب